Header Ads

Header ADS

KARŞI DEVRİM SEFERBER OLUYOR- DİRENMEYE HAZIRLAN! 1917

RaboçiPut (İşçi Yolu.) No. 32, 10 Ekim 1917.
Stalin

Devrim yaşıyor. Kornilov «isyanı»nı boşa çıkaran ve cepheyi harekete geçiren, şehirlere yayılan ve sanayi böl­gelerini harekete geçiren devrim, şimdi kırsal kesime yayıl­makta ve çiftlik sahipleri iktidarının nefret edilen temelle­rini silip süpürmektedir.

Uzlaşma siyasetinin son desteği yıkılmaktadır. Kornilov isyanına karşı mücadele, işçilerin ve askerlerin uzlaşmacı hayallerini dağıttı ve onları Partimizin etrafında topladı. Çiftlik sahiplerine karşı mücadele, köylülerin uzlaşmacı ha­yallerini de dağıtacak ve onları işçilerin ve askerlerin etra­fında toplayacaktır.

«Anavatan savunucularına karşı mücadele içinde ve bunların iradesine rağmen, işçi, asker ve köylülerin devrim­ci cephesi kurulmaktadır. Uzlaşıcılara karşı mücadele için­de ve bunların iradesine rağmen, bu cephe gittikçe büyü­mekte ve güçlenmektedir.

Devrim, güçlerini seferber etmekte ve kendini Menşe­vik ve Sosyal-Devrimei uzlaşmacılardan arındırmaktadır.

Aynı zamanda karşı-devrim de kendi güçlerini seferber etmektedir.

Kadet Partisi, karşı-devrimin bu ocağı ve merkezi, ilk olarak mücadeleyi açıyor ve Kornilov için ajitasyon yapıyor. İktidarı ele geçirdikten ve Suvori’nin havlayan itlerini ser­best bıraktıktan, kendini Sosyal-Devrimci-Menşevik-Korni- lov Ön Parlamentosu örtüsü altında gizledikten ve karşı-devrimci generallerin desteğini garanti ettikten sonra, Ka- det Partisi şimdi, yeni bir Kornilov isyanı tertiplemekte ve devrimi ezme tehdidi yağdırmaktadır.

Moskova «Kamu Şahsiyetleri Birliği», lokavtçıların ve «açlığın kuru eli»nin birliği, işçileri ve köylüleri boğazlama ve cephe gerisinde Sövyetleri, cephede Komiteleri dağıtma­sında Kornilov’a yardım etmiş olan bu aynı birlik — işte bu birlik iki gün sonra, «İkinci Moskova Konferansı»nı toplu­yor, bu konferansa «Kazak Bölükleri Birliği»nin temsilcile­rini ehemmiyetle çağırıyor.

Cephede, özellikle Güneyde ve Batıda, Kornilovcu ge­neraller gizli cemiyeti hararetle devrime karşı yeni bir sal­dırı düzenliyor ve bu iğrenç «iş» için uygun olan bütün güçleri çevresine topluyor...

Bu arada Kerenski Hükümeti, Kornilov ile birlikte dev­rime karşı komplo düzenleyen bu hükümet, Petrograd’ı Al­ınanlara teslim ettikten sonra Ryabuşinskiler ve Burişkin- lerle, Kaledinler ve Alekseyevlerle birlikte devrime karşı da­ha da tehlikeli yeni bir komplo örgütlemek için Moskova’ya kaçma hazırlıkları yapıyor.

Kuşku duymak imkansızdır. Devrim cephesine karşı bir denge unsuru olarak, karşı-devrim cephesi, kapitalistlerin ve çiftlik sahiplerinin, Kerenski Hükümeti’nin ve Ön Parla­mentonun cephesi oluşuyor ve pekişiyor. Karşı-devrim, yeni bir Kornilov isyanı hazırlıyor. Kornilovcu karşı-devrimin ilk komplosu boşa çıkarıldı. Ama karşı-devrim ezilmedi. Yal­nızca geri çekildi, Kerenski Hükümeti’nin arkasına saklan­dı ve kendine yeni mevziler oluşturdu.

Şimdi hazırlanmakta olan Kornilovcu karşı-devrimin ikinci komplosu, herhangi bir tehlikeye karşı devrimi uzun süre güvenceye almak için tamamen ezilmelidir.

Karşı-devrimin ilk saldırısı, işçiler ve askerler tarafın­dan, cephe gerisinde Sovyetler ve cephede Komiteler tara­fından boşa çıkarılmıştır.

Sovyetler ve Komiteler, karşı-devrimin ikinci saldırısını büyük devrimin tüm kudretiyle yerle bir etmek için tüm önlemleri almalıdır.

İşçiler ve askerler, köylüler ve denizciler bilsinler ki, kavga barış ve ekmek için, toprak ve özgürlük içindir, ka­pitalistlere ve çiftlik sahiplerine, vurgunculara ve yağmacı­lara, vatan hainlerine ve ihanete karışanlara, şimdi örgüt- lenmekte olan Kornilovcu karşı-devrime ilk ve son olarak bir son vermek istemeyen tüm herkese karşıdır.

Kornilovcu karşı-devrim seferber oluyor — direnmeye hazırlan!

Raboçi Put (İşçi Yolu.) No. 32, 10 Ekim 1917.

Blogger tarafından desteklenmektedir.