Header Ads

Header ADS

Buz Kırıldı ! - Stalin

Stalin



The St. Petersburg Zvezda, No. 32, April 19, 1912

Ülke köleleştiricilerin ayaklarının altında, zincire vurulmuş durumda.

(Ülkenin) Bir halk anayasasına gereksinimi vardı, ama (bunun yerine), acımasız zorbalık, "önleyici-tedbirler"  ve "ihtiyat" lar aldı. 

(Ülkenin) bir halk parlamentosuna ihtiya­cı vardı , ancak, ona seçkinler Duması, Purischkewitsch ve Guts­chkow'un Duması sunuldu.

(Ülkenin) konuşma, basın, toplanma, grev ve örgütlenme özgürlüklerine ihtiyacı vardı, ancak her tarafında yıkılmış işçi örgütleri, yasaklanmış gazeteler, tutuklanmış yazarlar, dağıtılmış toplantılar, sürgün edilmiş grevciler görüyor.

(Ülke) Köylüler için toprak talep etti, ancak  bir avuç köy zenginini memnun etmek için, köylü kitle­lerinin toprak açlığını arttıran tarım yasalarını öne sürdü.

Ona "kişi" ve "mülkiyetin" korunacağı sözü verildi, ancak hapishaneler ve sürgün yerleri "güvenilmeyenler"le doldu taştı, ve suç araştırma bölüm şefleri, (Kiew ve Tiflis i hatırlayın!) insanlara gaddarlık  ve mülkiyeti yağmalamak için çeteler ve hırsızlarla ittifak içine girdiler 

Ona, "refah" ve "bolluk" sözü verildi, ancak köylü  tarımı sürekli çöküyor, milyonlarca köylü açlık çeki­yor, iskorbut ve tifo (hastalıkları) binlerce kişiyi alıp götürüyor.

Ve ülke buna hep katlandı ve katlanmaya  devam etti ...

Daha fazla katlanamayanlar, intihar etti.

Ancak herşey bir son a ulaşmalıdır - ülkenin sabrı  sonuna geldi.

Lena kurşunlaması suskunluğun buzunu kırdı, ve halk hareketinin ırmağı akmaya başladı.

Buz Kırıldı! ..

Gündemde ki (şimdiki)  rejimde bütün kötü ve ölümcül olan, acı çeken Rusya 'nın bütün hastalıkları  bütün bunlar bir gerçeğe odaklandı,  Lena olayları.

Bu nedenle, grevler ve gösterilere  bir sinyal olaarak hizmet eden, Lena' kurşunlamasıdır. 

Bu, ve sadece bu son gelişen olayları açıklar.

Ve Duma'nın patronları - Oktobristler, Kadetler ve Progressiv ler - yukardan, hükümet temsilcilerinin dudaklarından  "açıklamalar" bekliyorlar!

Oktobristler "soruşturma yapıyorlar", Progressivler sadece "so­ruştruruyor", Kadetler, olayların elinde  bazı Treshchenkolardan, rezil  kuk­lalardan bahsetmeyi " fırsat sayıyorlar"!

Ve bu, Makarow'un böbürlü "Böyleydi ve böyle olacak" sözlerini, onlara fırlattığı bir zamanda!

Başkent de  on  binlerce işçi grevde, askerler hareket  için hazır, iç karışıklıklar Çanakkale boğazı ile ilgili dış politika sorunumuzu zora sokuyor - ama onlar hala yüksek semalardan yanıt bekliyorlar. 

Bunlar Kör! bugün artık sözün, devlet gücünü temsil edenlerde değil, proletaryada olduğunu göremiyorlar.

Stalin

The St. Petersburg Zvezda, No. 32, April 19, 1912

* Progressives - ilericiler  - Rus burjuvazisinin Oktobrist ve Kadetler arasında yer alan Liberal Monarşist bir grup. Grubun liderleri Ryabushinsky, konovalov ve diğerleri gibi Moskova sanayicileri.

Çeviri
Erdoğan A
21 Kasım 2018

Kaynak
Blogger tarafından desteklenmektedir.