Header Ads

Header ADS

Vietnam ve Troçkizm - Ho Chi Minh den üç mektup-1

(Aşağıdaki mektuplar Troçkistler tarafından basılan kitaptan alınmıştır. Bu mektupları Ho Chi Minh i kötüleme ve Stalinist bir faşist (!) olduğunu "isbat etme" amacıyla "ilave", "delil" olarak sunmaktalar. EA)

1939 yılında Vietnam CP Çin'den gönderildi

İlk Mektup

Kwelin,  10 Mayıs 1939

Sevgili yoldaşlar,

Geçmişte, bana ve sayısı az olmayan yoldaşlarıma göre , Troçkizm Çin Komünist Partisi içindeki, eğilimler arasında bir mücadelenin sorunu gibi görülüyordu. Bu yüzden , biz bu konuya dikkat etmedik. Ancak  savaş patlak vermeden  kısa bir süre önce, daha tam olarak,  1936 yılının sonundan beri, ve özellikle savaş sırasında,  Troçkistlerin canice propagandaları gözlerimizi açtı. O zamandan bu yana, biz kendimize sorunu inceleme hedefini koyduk.


Ve çalışmamız bizi şu sonuçlara ulaştırmıştır:

1. Trotskizm sorunu, Çin Komünist Partisi içindeki eğilimler arasında bir mücadele değildir.: Komünistler ve Troçkistler arasında  hiçbir bağlantı, kesinlikle tek bir bağlantı yoktur. Bu tüm insanları ilgilendiren bir sorundur: (Troçkistlerin) AnaVatana karşı mücadele (si).

2. Onlar şimdi Japon faşistler ve yabancılar. Bu nedenle, onlar kamuoyunu aldatmaya,  komünistlerin itibarını zedelemeye ve  bölünmeler yaratmaya çalışıyorlar, ve insanları Komünistlerin ve Troçkistlerin aynı kampta olduğuna inandırmaya çalışıyorlar.

3. Çin Trotçkistleri (diğer ülkelerin Troçkistler gibi) hiç bir  siyasi grubu, bir partiyi bile temsil etmemektedir. Onlar zalimler çetesi  bir gruptan  başka bir şey değildir, Japon faşizminin  (ve uluslararası faşizmin) beslediği köpeklerdir.

4. Tüm ülkelerde, Troçkistler kirli işlerini ve eşkıyalıklarını maskelemek amacıyla kendilerine güzel isimler verirler. Örneğin: İspanya'da kendilerini Birleşik Marksist İşçi Partisi (POUM) olarak isimlendirirler. Barselonada,  Madridde  ve diğer yerlerde Franco hizmetinde casusların yuvalarını teşkil edenlerin onlar olduğunu bilmiyormusunuz?

Bu rezil 'beşinci kol', İtalyan ve Alman faşistlerin ordusunun casusluk gövdesinin planlarını yapanlar onlardır. Japonya'da, bunlar  kendilerine Marx-Engels-Lenin Ligi (MEL) diyorlar. Japon Troçkistleri  gençliği  lige cezbediyorlar, sonrada  onları polise ihbar ediyorlar. Onlar içten onu yok etmek amacıyla Japon Komünist Parti sine sızmayı amaçlamaktalar. Bence, şimdi Proleter Devrimi Grubu etrafında organize olan Fransız Troçkistleri, Halk Cephesini sabote etme amacında odaklandılar. Bu konuda benden daha iyi bilgilendirilmiş olduğunuzu düşünüyorum. Burada, Çin'de Troçkistler, "Japonlara Karşı Mücadele, Kültür ve Kızıl Bayrak gibi  oluşumların etrafında yeniden toplanıyorlar.

5. Trotskistler sadece komünizmin düşmanları değiller, bunlar ayni zamanda demokrasi ve ilerleme düşmanlarıdırlar. Onlar en rezil hainler ve casuslardır.

Belki Sovyetler Birliği'nde Trotskistlere karşı duruşmalarda suçlamaları okumuşunuzdur? Bunları okumadıysanız, onları okumanız ve arkadaşlarınıza okutmanızı öneriyorum. Bu okuma (tutanaklar) çok yararlıdır. Bu Troçkizm ve Troçkistlerin gerçek iğrenç yüzünü görmeniz için yardımcı olacaktır. İşte, doğrudan Çin ile ilgili  (tutanaklardan) almış olduğum bazı pasajlar .

Mahkeme önünde , Troçkist Rakovski', 1930da  (Sovyet Kızıl Haç temsilcisi olarak) Tokyo'da iken , Japon hükümetinde yüksek kademede  bir kişinin ona şunları söylediğine yemin ediyor. ""Troçkistlerin eylem stratejisinde değişiklikler bekliyoruz. Ben detaya girmeyeceğim. Sadece Troçkistlerden  Çin işlerinde bizim müdahalemiz lehine eylemler beklediğimizi söylemek istiyorum."

Japona yanıtlama olarak , Rakovski : “Bu konuda Troçki'ye yazacağım '" der. Aralık 1935 yılında Troçki yandaşlarını Çine gönderdi,  birkaç kez altını çizdiği talimatlarında ki ifade şuydu:.' Çin'in Japonya tarafından  istilasına engel oluşturmayın ".

Böylece, Rus Troçkistler  anavatanlarının Japon kısmını satmak istediler-Sibirya ve Maritime Eyaletleri  - şimdi, devamını, bizim Vatanımızı, Çin'i satmak istiyorlar!

Ve Çin Troçkistleri, nasıl hareket etdiler? Yani, bilmek için acele ettiğiniz bu,  değil mi?

Ama, sevgili yoldaşlar, buna sonraki mektubuma değin size yanıt veremem. bana kısa mektuplar yazmamı tavsiye eden sizler değilmisiniz?

Umarım yakında tekrar görüşürüz.

PC 
(Ho Şi Min)

Kaynak
Blogger tarafından desteklenmektedir.