Header Ads

Header ADS

Vietnam ve Troçkizm - Ho Chi Minh -İkinci Mektubu

Vietnam ve Troçkizm - Ho Chi Minh den üç mektup

İkinci Mektubu

Sevgili yoldaşlar,

Çin'de Troçkistlerin  faaliyetleri hakkında size cevap vermeden önce, size onların Dördüncü Enternasyonal adına yazan  bilinen, yarım düzine  hainler ,  çete liderlerini  tanıştırmama izin verin. Tran Doc Tu (Chen Duxiu), Banh Thuat Ki, La Han, Diep Thanh, Truong Mo Dao, Hoang Cong Luoc. *

Kronolojik olarak yaptıkları eylemler şunlardır:

Eylül 1931 yılında, Mançuryanın Japon işgali sırasında, Japon İstihbaratı,  ilk üçü ile bağlantı kurdu. İki parti bir anlaşma imzaladı: Troçkist grup Japon işgaline karşı herhangi bir propaganda yapmamak için anlaştılar. Japon İstihbaratı 'verilen hizmetlerin sonuçlarına' göre, Troçkistlere aylık  üç yüz dolarlık bir meblağ yanı sıra,  diğer tamamlayıcı paralar ödeme konusunda anlaştılar..

Bu andan itibaren, Chen Duxiu (Tran Doc Tu) ve suç ortakları hemen işe koyuldular. Japon paraları ile  "Mançurya işgaliyle, Japonlar  çatışmayı hızla çözmek ve bitirmek istediler, onlar  kendilerini Çinlilerin  efendileri yapmak amacında değiller", gibi fikirleri yaymak için dergi ve satirik broşür yayınlamaya başladılar.

Ancak bu fikirler kendi yayınlarının sütunlarına bulaşır bulaşmaz,  Şanghay Japon birlikleri tarafından Ocak 1932'de saldırıya uğradı.

Bu anda, Troçkistler ne diyor? onlar yanlış olduklarını anladılarmı? onlar işgalciler ile işbirliği ni durdurdularmı? Kesinlikle hayır! 19. ordunun askerleri vatanı savunmak için kanlarını dökerken , Troçkistler sözleri ve  eylemleriyle  , suç üzerine suç işlemeye devam ediyorlar. Bir tarafta,  'Şangay için savaş halkı hiç  ilgilendirmez", "bu ulusal devrimci  bir savaş değildir". "Bu 'emperyalist bir  savaş durumudur"diye yazıyorlar.  . Diğer taraftan, onlar, yalan haber yayıyor,  bir yenilgiyi kabul edici karakterde sloganlar öne sürüyorlar, savunma sırlarını veriyorlar vb.

Ancak hepsi bu değil. Hoa Van Khoi ve Cung Van Thu gibi Troçkistler polis ve Japon patronlarıyla gizli irtibat halinde,  Shanghai işçi grevi içine sızmışlar , ve hareketi sabote etmek için bütün yolları kullanıyorlar. Grevdeki en yetenekli aktivistleri  tutuklattırmayı başarı noktasına kadar.

1933 yılında, Komünist Partisi üyeleri, Generalissimo Phung Ngoc Tuong ve General Cat Hong Xuong , Kal Gan da Japonyaya karşı  direnç kuvveti organize ettiler. CCP nin yeraltında (gizli)  olması nedeniyle,  merkez ve Kuzey arasındaki irtibat zorluklar gösteriyordu. Bu durumdan yararlanarak ,  Troçkist Truong Mo Dao,  kendini 'Komünist Partisi temsilcisi' olarak göstererek, Japonya ya karşı  savaşı,   " Japonyayla yürü,  Çan Kay Shek karşı mücadele et"' sloganıyla , bir iç savaşa doğru dönüştürmeye çalıştı. Sonunda, maskesi ortaya çıktıktan sonra , General Cat tarafından ihraç edildi. Kısa bir süre sonra,    General Cat in Tientsin'e bir yolculuğu sırasında, Truong Mo Dao, onu takipçileri tarafından öldürttü.

Sonraki mektupta Çin'li Troçkistlerin Vatan hainliği için  nasıl faaliyetler izlediklerini size anlatacağım.

Yoldaşça Selamlar
PC Hattı
(Ho Şi Min)

Kaynak
Sözü geçen kitap

Çeviri
Erdoğan Ahmet
Kasım 14, 2017
Blogger tarafından desteklenmektedir.