Header Ads

Header ADS

Bir Yoldaşa Mektup

"Proleterskaya Revolusiya"
Sayı 4 (39)
Lenin

Sevgili dostum! Mektuplar için çok teşekkür ederim. Mutlaka aynı anlayışla devam edin, sadece şunu ekleyeyim:
1 . Hiçbir zaman size ulaştırılmış mektup veya bilgi notlarından alıntılarla yetinmeyin, onları (mektuplarınıza ek olarak) mutlaka eksiksiz yollayın;

2. taze güçlerle, gençlikle, yeni çevrelerle aramızda mutlaka doğrudan bağlar kurun. Devrimci örgütün gücünün, sağladığınız ilişkilerin sayısından oluştuğunu unutmayın. Bize devredilen yeni Rus bağların sayısından, arkadaşlarımızın potansiyelini ve çalışmalarının sonuçlarını ölçmek durumundayız. Bugüne kadar tüm Petersburglular (onlar için yüz karası bir durum) daha tek bir Rus bağlantısı iletmiş değiller (ne Serafım, ne Zisoyka5, ne Semlıyaçka, ne de Nikolay İvanoviç6). Bu bir skandal, bir sefılliktir, iflastır! İsa aşkına Menşeviklerden öğrenin. "İskra"nın 85. sayısında yığınla yazışma var. Gençliğe "Vperyod"u okudunuz, neden bu gençlikten hiç kimseyi bizimle bağlantıya sokmadınız?

Düşünün, bize, çalışmaktan anlayan, bağlantıları korumayı bilen, siz olmadan da yazışmayı sürdürebilen "Vperyod"a yeni, genç, sadık bir düzine arkadaş kazanamadığınız sürece açığa çıkmanız halinde başımız büyük bir belada olacaktır. Bunu aklınızdan çıkarmayın!! 

Profesyonel devrimci, gittiği her kentte düzinelerce bağlantı yaratmalı, bizzat yanlarında bulunduğu sürece tüm işi yeni gençlerin ellerine vermeli, onları eğitmeli ve yönlendirmelidir; talimatlada değil, iş ile. Ardından başka bir kente gitmeli ve bir ya da iki ay sonra genç temsilcileri denetlemek üzere geri dönmelidir. Aramızda gençliğe karşı bir tür ahmakça, darkafalı, Oblomovca korkunun hüküm sürdüğüne sizi temin ederim. Size yalvarıyorum: Bu korkuya karşı var gücünüzle mücadele edin.

İlk kez 1 925'te "Proleterskaya Revolusiya"
Sayı 4 (39)'da yayınlandı.
Tüm Eser/er, Cilt 28, sf 454-455, Rusça.

Çeviren
Olcay Geridönmez

Notlar

4 S. N. Afanasyeva.

5 A. A. Bogdanov.

6 J. Ch. Lalajans.
Blogger tarafından desteklenmektedir.