Header Ads

Header ADS

Stalin Yoldaşın 21 Mayıs 1937 tarihli İstihbarat Verilerine İlişkin Talimatlarının Kısa Bir Kaydı

Stalin Yoldaşın 21 Mayıs 1937 tarihli İstihbarat Verilerine İlişkin Talimatlarının Kısa Bir Kaydı 


Kaynak: Petrov N., Jansen M. "Stalin's pet" - Nikolai Yezhov. M., 2008.S. 290-293 

Karşılaştırılan Arşiv: CA FSB. F. 6. He. 5.D. 25.L. 208-210. Copy. 

1. Düşmanlarımızın kim olduğunu belirlemek için keşif sırasında doğru hedef ve sisteme sahip olmak gerekir. Almanlar düşmanlarının kim olduğunu biliyorlar, bu yüzden ağlarını kurmak için bize koştular. 

Keşif yapmanın en temel kurallarını unuttuk: Doğrudan düşmanlar var ve olası düşmanlar var. Tüm müttefikler, olası düşmandır ve müttefikler de kontrol edilmelidir. İstihbarat bakış açısından dostlarımız olamaz, direk düşmanlarımız vardır, olası düşmanlarımız vardır. 

Bu nedenle kimseye sır vermeyin. 

Çeklerle işbirliği: sırlarımızı ifşa etmeyen materyaller sağlamaktır. Aksi takdirde onlar tarafından ele geçiriliriz. Çekler düşmanlarımızın düşmanıdır , (o kadar) daha fazlası değil. 

Almanlarla işbirliğinden çıkarılan ders tamamen dikkate alınmalıdır. Rapallo, yakın ilişkisi - dostluk yanılsamasını yarattı. Almanlar düşmanımız olarak kalırken bize tırmandı ve ağlarını kurdu. Keşif departmanı mekanizması ile gözden kaçırdı, Almanların eline geçti. 

Burjuva devletler birbirlerine ihanet eder ve "müttefiklerimiz" daha da çok ihanet eder. 

2. İstihbarat ve karşı istihbarat propagandası sahnelemek gerekir. 

Karşı istihbarat literatürü yayınlayın, okuyuculardan saklamayın. Batıda burjuvazi, casuslarının etrafında bir hale (ideal, ışık halkası) oluşturuyor. 

Ülkemizde istihbarat görevlileri çok az biliniyor, yaptıkları işten ve rütbelerinden utanıyorlar, bu yüzden yeni güç akınımız yok. 

İstihbarat ve karşı istihbarat çalışmalarını popüler hale getirmemiz gerekiyor. İstihbaratı geliştirmek, gençleri, yetenekli insanları, kızları, bilim adamlarını çekmek demektir ... 

İzci (keşif eri), ülkesinin gerçek bir vatansever, kahraman, lideridir. İstihbaratın önemi ve istihbarat görevlisinin rolünü açıklamak gerekir. Bir dizi iyi makale, broşür yazın. Bazı iyi istihbarat kitaplarını yeniden inceleyin ve yayınlayın. Yabancı istihbarat deneyimini ve bu işin zengin tekniğini incelemek gerekir. 

İstihbarat çalışmasının teşviki için önerilerde bulunun. 

3. Sosyalist ve burjuva istihbarat arasına, sosyalist ve burjuva istihbarat arasında bir çizgi çekmek gerekir. 

İdeolojik istihbarata ihtiyacımız var, ahlakı tanımlamamız gerekiyor: istihbarat, örneğin dualite bize uymaz. 

Burjuva casusları sahtekâr, ilkesiz, yozlaşmış, korkudan, ahlaksızlıklarından toplanıyorlar ve fuhuş yaygın olarak kullanılıyor. 

Başarısızlıklarımızın çoğu ideoloji eksikliğinden kaynaklanıyor. Adamlarımızı seçtiğimizde, ideolojik ve sadakatlerini iyice test etmeliyiz. 

İzci ilkeli, ideolojik, dürüst ve vatanına sadıktır. 

İstihbaratımızın ahlakı hakkında propaganda yapmak gerekir. 

4. İzcileri yoğun bir şekilde yetiştirmek gerekir. Daha çok okula ihtiyacımız var, okul sayısını artırmamız gerekiyor. Okul hazır bir izci sağlamaz. İki tür gözlemciye sahip olmak gereklidir: bir tür - deneyimli, kanıtlanmış aktif gözlemcilerden oluşan gizli bir keşif organizasyonu; istihbarat alanında çalışan bir başka türden ise, yavaş yavaş istihbarat alanında çalışmaya hazırlanan, istihbarat etrafında geniş bir ortam oluşturanlar. Bu kişiler ülkeyi incelemek, ustalaşmak, dil becerilerini geliştirmek, gerekli becerileri kazanmak için yurt dışına gönderilir, Bunlar gözlemlerler, ve sadece başarısız olamayacakları görevleri yerine getirirler. Bir veya iki yıl sonra bu kişiler geri getirilir, kontrol edilir, ek eğitim verilir, en yetenekli olanlar aktif istihbarat çalışmasına gönderilebilir. 

5. (Var olan) Keşif ağı dağıtılmalıdır, bütünü dağıtmak daha iyidir. Bazılarını incelemek için arayın ve dikkatlice kontrol ettikten sonra kimisi farklı bir yönde kullanılabilirse, başka yerlere gönderilebilir. Daha az, ancak kanıtlanmış ve sağlıklı (olan) daha iyidir. Merkezi aygıt yalnızca kendi insanlarından oluşmalıdır. 

6. Ajanların maaşlarının değerlerine göre artırılması gerekmektedir. 

7. Yasal olanaklardan daha geniş bir şekilde yararlanmak, askeri istihbarat görevlilerini diplomatik kuryeler teşkilatına koymak için, tüm diplomatik kurumlarımızın komutanlarla doyurulması gerekiyor. İstihbarat, tüm diplomatik ülkelerimize ana kadroyu sağlamalıdır. 

Yurt dışına seyahat edenler, talimat vermeye ve eğer kullanıma uygun değilse düşman tarafından kullanılmaya karşı korumaya davet edilir. 

8. Komutanlarımızın önemli bir bölümünü keşif yoluyla yürütmek gerekiyor. İstihbarat okulunu askeri bilgili komutan personelle doldurmak gerekiyor. 

9. Askeri bölüm içinde istihbarat ve karşı istihbarat bulundurmak gereklidir. Askerlerin orduya göz kulak olması zorunludur. NKVD, istihbaratla insan sağlamalıdır. 

Bu, NKVD organlarının bu yöndeki tamamen ayrı çalışmalarını dışlamaz, ancak tüm istihbarat çalışmalarını koordine edecek organlara sahip olmak gerekir. 

10. Büyük zaferlerimiz var, politik olarak en güçlüyüz, ekonomik olarak daha güçlüyüz, ancak istihbaratta yenildik. Anlayın, istihbaratta mağlup olduk. 

Kendi İstihbaratımızı yaratmalıyız. İyi istihbarat, savaşları geciktirebilir. Düşmanın güçlü istihbaratı ve bizim istihbarat zayıflığımız, savaşın bir provokasyonudur (erken başlaması için bir nedeni oluşturur)

Kör olamazsınız, gözleriniz olmalı. Bu yüzden güçlü bir istihbarata ve karşı-istihbarata sahip olmanız gerekir. 

On gün içinde, Voroshilov Yoldaş ve Yezhov yoldaşın önderliğinde, istihbarat teşkilatı ve karşı istihbarat ve tüm istihbarat çalışmalarının koordinasyonu üzerine bir karar taslağı geliştirilecek. 

İstihbarat çalışmasının teşvik edilmesi için öneriler geliştirin 

Bu tekliflerin onaylanmasından sonra, istihbarat ve karşı istihbarat hakkında bir yönetmelik geliştirin. 

Stalin
 
Çeviri Kaynak;
Transcripts from Soviet Archives, Svitlana M., Erdogan A

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.