Header Ads

Header ADS

Lenin den İnessa Armanda mektuptan

19 Şubat, 1917

Sevgili Dostum

Geçen gün Moskova'dan memnuniyet verici bir mektup aldık (içerik ilgi çekici olmasa da yakında size bir kopyasını göndereceğiz). Kitlelerin ruh halinin iyi olduğunu, şovenizmin açıkça azaldığını ve muhtemelen bizim günümüzün geleceğini yazıyorlar. Örgütün, fabrikalarda gençler ve kadınlar varken, yetişkinlerin cephede olması  gerçeği nedeniyle zorluk çektiğini söylüyorlar. Ama,mücadele  ruhu hiç az değil diyorlar. Bize, Merkez Komite sinin Moskova Bürosu tarafından yayınlanan bir bildirinin (iyi bir bildiri) bir kopyasını gönderdiler. Merkezi Organ'ın bir sonraki sayısında yayınlayacağız.

Richard yine (ayni) kendisi! İnsanların yaşaması ve özellikle de Partimiz için yaşaması zor. Ama yine de yaşıyorlar.

Ayrıca, (şu an için aramızda kalsın), Amerika'dan Norveç'e dönen Kollontai'den bir mektup var. N. Iv. ve Pavlov (Brüksel’deki Lett: Pavel Vasilyevich) Novy Mir deydi diyor (bu makaleyi çok düzensiz alıyorum), ama. . . Troçki geldi ve  bu alçak bir zamanlar Novy Mir'in Sağ kanadı ile Sol Zimmerwaldcı lara karşı çeteleşmişdi !!

Hepsi bu !! İşte sana Troçki! Her zaman kendi bildiğinde = kıvırmalar, dalavereler, sol gibi poz verir, yapabildiği sürece, sağa yardım eder. . . .

V. I. Lenin, Collected Works,

Vol. 35, p, 288


Çeviri 
Erdoğan A
26 Mart, 2019
Blogger tarafından desteklenmektedir.