Header Ads

Header ADS

Gençler Bolşevizmi Öğrenin

Kolektif Çiftlikleri Hücum İşçilerinin Birinci Birlik Kongre'sinde Konuşmadan
J. V Stalin

Kolektif çiftliklerdeki erkek ve kadın Komsomolcular üzerine bir iki söz söyleyeyim. Yoldaşlar, gençlik geleceğimiz, umudumuzdur. Gençlik, biz yaşlılardan nöbeti devralmalıdır. Bayrağımızı zaferle hedefe taşımalıdır. Köylüler arasında eski safralada dolu, eski hayatı hatırlatan alışkanlık ve anılarla yüklü yaşlı insanlar az değildir. Parti ve Sovyet iktidarına ayak uydurmayı her zaman beceremedikleri açıktır. Gençliğimiz açısından durum farklıdır. O, bu eski yükten muaftır ve Lenin'in vasiyetini benimsemeye en uygun alandır. İşte bu nedenle gençlik, Lenin'in vasiyetini en kolay benimsediği için, tam da bu nedenle geride kalanları ve yalpalayanları ileriye götür­ mekle görevlidir. Elbette bilgi eksikliği vardır. Fakat bilgi, edinilebi­ lecek bir şeydir. Eğer bugün henüz edinilmemişse, yarın edinilmiş olacaktır. Bu nedenle görev, Leninizmi öğrenmek ve yeniden öğren­ mekten ibarettir. Yoldaşlar, kız ve erkek Komsomollar! Bolşevizmi öğrenin ve yalpalayanları ileri götürün! Daha az konuşun, daha çok çalışın. Eseriniz mutlaka b aşarıyla taçlanacaktır.

Kolektif Çiftlikleri Hücum İşçilerinin l. Birlik Konferansı Tutanak, sf 293, 1 933, Rusça.
J. V Stalin


----------

Stalin
"Pravda", 9 Temmuz 1 932

SBLKGB'NİN VII. BİRLIK KONFERANSI ' NA KUTLAMA MESAJI 

Leninist Komünist Gençlik Birliği savaşçılarına VIII. Birlik Konferansı'nın erkek ve kadın delegelerine selam!

İşçi ve köylü gençliğin milyonlarca kitlelerini eğitim ve örgütle­ me çalışmasında başarılar diliyorum!

Leninist enternasyonalizm bayrağını yüksekte tutun, halklar arasında barış ve dostluk için mücadele edin, kapitalist saldırıya karşı ülkemizin savunma yeteneğini güçlendirin, eski kölelik ve sömürü dünyasını parçalayın, kurtarılmış emeğin ve komünizmin yeni dünyasını kurun ve sağlamlaştırın, tüm faaliyetinizde, güçlü devrimci kabarışı Bolşevik inşacıların ısrarlı nesnelliği ile birleştirmeyi öğrenin, annemiz "Sovyetler Birliğinin Komünist Partisine" layık evlatlar olun.

Yaşasın Genç Komünist Kuşak!

Stalin
"Pravda", 9 Temmuz 1 932

----------------

Leninist Komünist Gençlik Birliğine 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı
Stalin
27 Ekim 1 928
"Pravda" 28 Ekim 1 928

Leninist Komünist Gençlik Birliği'nin 10. Kuruluş Yıldönümü'ne selam! Leninist Komünist Gençlik Birliği, devrimimizin genç rezer­ viydi ve öyle kalacaktır. Genç işçi ve köylü kuşağının on binlerce ve yüz binlerce en iyi temsilsi komünist gençlik saflarında yetiştirildi, orada devrimci çelikleşmeyi edindiler ve partimize, Sovyetlerimize, sendikalarımıza, Kızıl ordumuza, kızıl donanmamıza, koopera­ tiflerimize, kültür örgütlerimize, Bolşeviklerin eski kadrolarından nöbeti devralmak için akın ettiler.

Komünist Gençlik Birliği bu zor görevi başardı, çünkü faaliyeti­ ni partinin önderliğinde yürüttü, çünkü genelde öğrenmeyi ve özel­ de Leninist tarzda öğrenmeyi günlük pratik faaliyet ile birleştirmeyi bildi, çünkü işçi ve köylülüğün genç kuşağını enternasyonalizm ruhuyla yetiştirmeyi bildi, çünkü yaşlı ve genç Leninistler arasında, eski ve yeni kadrolar arasında ortak bir dil bulmayı bildi, çünkü tüm faaliyeti proletarya diktatörlüğünün ve sosyalist inşanın zaferinin çıkarlarına tabi kılmnayı bildi.

Komünist Gençlik Birliği ancak bundan dolayı Lenin'in bayra­ ğını vüksekte tutabildi. Komünist Gençlik Birliği'nin gelecekte de proletaryamız ve uluslararası proletarya önünde görevini yerine getirmeyi başaracağını umuyoruz.

Partimizin iki milyonluk yedeğine, Komünist Gençlik Birliğ(ne selamlar!

Yaşasın Genç Komünist Kuşak!

Stalin
27 Ekim 1 928
"Pravda" 28 Ekim 1 928

Blogger tarafından desteklenmektedir.