Header Ads

Header ADS

İŞÇİ, KÖYLÜ VE KIZIL ORDU VEKİLLERİ MOSKOVA SOVYETİ'NDEKİ SÖYLEV'DEN

Lenin
23 NİSAN 1918

Bir daha yineliyorum, devrimimizin yaşarnında en zor, en vahim evre yeni başlamıştır. Önümüzde duran görev tüm . gücümüzü sarsılmazca harcamak ve bunu yeni yaratıcı çalışırıaya uygulamaktır, çünkü şimdiye dek devrimci çalışmasında yalnız başına olduğu gibi, devrimci Rusya proletaryasının, uluslararası proletarya yardımımıza yetişeceği kurtuluş zamanına dek dayan­masını olanaklı kılacak tek şey çelik dayanıklılık ve çalışma disiplinidir.

Biz, öteki işçilerden daha iyi olduğumuz için değil , Rusya proletaryası öteki ülkeler proletaryasından daha üstün olduğu için değil, ama salt biz dünyada en geri ül­kelerden biri olduğumuz için, ön-cepheye yürümüş bir devrimci işçi sınıfı müfrezesiyiz. Nihai zaferi ancak, muazzam donatım ve disiplin gücüne güvenen uluslararası emperyalizmi en sonunda kesin olarak ezmeyi başardığımız zaman elde edeceğiz.. Ama zaferi ancak öteki ülkelerin, tüm dünyanın bütün işçileriyle birlikte elde ede­ceğiz.

Koşulların  zorlanmasıyla Brest'de ağır bir barış yapmak zorunda kaldık, ve bu barışın, her yandan üzerimize yürüyen ve şu anda kendilerine karşı etkin bir savaşıma başlamayacak denli güçsüz bulunduğumuz kalabalık devrim düşmanları tarafından her an haince ih­lal edilebileceğini gizlemiyoruz. Şunu akılda bulundurun, hemen şu anda sizi uluslararası yağmacı emperya­lizme karşı etkin, silahlı, 'açık savaşıma çağıran kişi halka ihanet işlemiş, emperyalistlerin şu yada bu kliğine gönüllü ya da gönülsüz ajan-provakatörlük ve uşaklık etmiş olacaktır. Şu son dönemde savunduğumuz taktik­lere karşıt bir tutuma giren kişi -bu kişi kendine ' en "Sol"", hatta süper-Sol, Komünist dese bile- kötü bir devrimcidir, daha da ileri gideceğim, hiç devrimci de­ ğildir.

Toplu Eserler,
Cilt 27
Blogger tarafından desteklenmektedir.