Header Ads

Header ADS

N. Krupskaya-İkinci Enternasyonalin iftira kanmpanyası


Çeviri;
Erdogan A,
kaynak-
International Press Correspondence’, 12th September 1936, Volume 16, No. 42, p. 1162

Moskova, 4 Eylül. N. Krupskaya nın “Neden İkinci Enternasyonal Trotçkiyi koruması' altına alıyor” başlıklı makale yazısı

Troçkistler ve ve Zinovievistler kendilerini kitlelerin kaderi ile ilgilendirmediler. Onların bütün derdi, Alman Devlet Gizli Polisi ve Sovyetlerdeki emekci kitlelerin kapitalist sömürüsünü, ve toplumun burjuva devletini geriye getirmeye can atan proleterya diktatörlüğünün en vahşi düşmanlarının yardımıyla bile olsa , iktidarı “nasıl ele geçirmek”di.

Proletarya diktatörlüğünün temel karakterini hiç bir zaman kavramamış olan ,Sosyalizmin inşasında kitlelerin oynadığı rolü hiç anlamamış olan, Sosyalizmin yukardan emirlerle inşa edileceğine inan Troçkinin, kitlelerin sosyalizmi inşasına yardım eden Stalin, Voroshılov ve diğer Polit Büro üyelerine karşı terrorist hareketler örgütleme yoluna dönmesi tesadüf değildir.

Kamenev ve Zinovyev etrafındaki vicdansız blok un Troçki ile birlikte , Leninin davasına, emekci kitlelerin davasına, sosyalizm davasına karşı , aşağı, dipsiz ihanet uçurumuna doğru , adım adım gitmeleri bir şans eseri değildir..

Troçki, Zinovyev, Kamenev ve onların bütün katiller çetesi, Alman faşizmi ile el ele çalıştı , ve Alman Devlet Gizli Polisi ile bir ittifak kurdu. Dolayısıyla oybirliğiyle tüm ülke talepte: Bu kuduz köpekler kurşunlanmalı! Bunlar kitlelerin içine kargaşalık saçmak istediler. Onlar devrimin kalbi ve beyni Stalin Yoldaşı kurşunlamak istediler. Başarısız oldular. Bu sefil alçaklar çetesi kurşuna dizildi. Kitleler Merkez Komitesi etrafında şimdiye kadar olmamış bir şekilde daha da bir araya geliyorlar; Staline bağlılıkları eskisinden daha güçlü.

Ne de İkinci Enternasyonalin kuduza dönmüş gibi davranması tesadüftür, Troçki-Zinovyev cinayet çetesini korumak için acele eder, ve Alman Devlet Gizli Polisi ile ittifak oluşturdu., halk cephesini parçalamaya çalışıyor, . De Brouckere, Citrine ve onların arkadaşları, Sovyetler Birliği'nin işçi sınıfının düşmanlarının Parti ve liderlerine karşı işlediği her hainliğe göz yumuyor.. burjuva dünya tarafından yükseltilmiş olan anti-Sovyet feryat da, İkinci Enternasyonal in sesi en yükseği. Üçüncü enternasyonal, İkinci Enternasyonal ile mücadele içinde doğdu. Döneklerin yardımı ile , Kautsky ve arkadaşları, İkinci Enternasyonal, proletarya diktatörlüğüne ve Sovyet iktidarı na karşı vahşi bir iftira kampanyası uyguladı.

İkinci enternasyonal, kapitalist düzenin yenilgisini hafife almaya ve emekçi kitleleri yanıltmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla şimdi Alman Devlet Gizli Polis ajanı, Trotçkiyi, destekliyor. Ancak girişimleri başarısız olmuştur. Bizim Sovyet yurdumuz güçlü bir yurt haline geldi, ve Komünizmin bayrağını, şimdiye kadar olmayandan daha da yükseğe yükseltiyor. Marx, Engels ve Lenin tarafından belirtilen yolda, sağlam adımlarla sürekli ilerlemekte.

Ne Trotçkistler, ne Zinovyev in taraftarları, ne de İkinci Enternasyonal, bu gerçeği gizlemeyi ve kitleleri yanıltmayı başaracaklardır.

Uluslararası cephedeki gergin durum ve tehditkar savaş tehlikesi, işçilerin uyanıklığını arttıracak, ve büitün dünyada emekci halklarının Halk Cephesini yükseltecek ve güçlendirecektir.


‘International Press Correspondence’, 12th September 1936, Volume 16, No. 42, p. 1162

'Uluslararası Basın Yazışmalar', 12 Eylül 1936, Cilt 16, No 42, s. 1162
Blogger tarafından desteklenmektedir.