Header Ads

Header ADS

ANTİ-FAŞİST GENÇLİĞİN TÜM GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRELİM

FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK CEPHE BÖLÜM: XXII 
ANTİ-FAŞİST GENÇLİĞİN TÜM GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRELİM 
(Komünist Gençlik Enternasyonalinin Altıncı Kongresindeki Açış Konuşması) 

Yoldaşlar, 

Sizlere, Komünist Enternasyonal Yürütme Komi­tesinin içten militan selamlarını iletirim. 

Uzun ve çetin yolculuğumuzdaki hiçbir tehlike hiçbir faşist ya da polis kordonu, emekçi halkın genç kuşağının güçlerini uluslararası kardeşlik ve dostluk ailesi içinde birleştirmeyi görüşmek üzere kızıl pro­leter başkentinde toplanmanızı engelleyemedi. 

Siz, bir Devrimci Gençlik Kongresi, bir güç ve enerji kongresi yapıyorsunuz. Kongrenizde emekçi gençlik davasının en iyi ve en örnek savaşçılarından ne kadar da çoğu bir araya gelmiş. 

Sizden yaşlı devrimci kuşağın adına, sizlerin kişiliğinizde dünyanın bütün ülkelerindeki işçi sınıflarının şanlı genç muhafızlarını gurur ve sev­giyle selamlarım.

Yoldaşlar, bundan bir ay önce, şu anda toplan­mış bulunduğunuz salonda, Komünist Enternasyona­lin Yedinci Dünya Kongresi çalışmalarını tamamladı. 

Marx, Engels ve Lenin'in dehalarının öğretisini kendine rehber edinen Komintern Kongresi, Uluslara­rası İşçi Hareketinin bütün temel sorunlarını tartıştı ve bu hareketin bölünmesini engelleyecek, emekçi halkın güçlerini sömürücülere ve ezenlere karşı faşizm ve savaşa karşı mücadelede birleştirecek yolu belirledi. Komünist Enternasyonalin Kongresi, ulus­lararası devrimci hareketin en önemli sorunlarından biri olarak, emekçi halkın zaferinin gençlik hareke­tinin doğru ve başarılı gelişimine ve kitlelere yayılmasına bağlı olduğunun bilincinde olarak, gençlik hareketine özel dikkat yöneltti. 

Faşizm bir yandan devrimci gençliğin en yiğit savaşçılarını gaddarca yok ederken, öte yandan da gençlerin giderek gelişen militan eylemlerinden ken­di adına yararlanmak, bu eylemi can çekişen kapita­lizmi desteklemeye dönüştürmek için, yozlaşmış demagojisiyle geniş gençlik kitlelerini kendine çekmek için elinden geleni yapıyor. 

Faşist iktidar, emekçi halkın genç kuşağını bütün haklarından yoksun bırakarak, gençliği militarize ediyor ve onları gerek emperyalist savaşta ge­rekse iç savaşta finans kapitale köle etmeye çalışıyor. 

İtalyan faşizminin Habeşistan'a karşı hazırla­makta olduğu saldırı ve Alman faşizminin giderek ar­tan saldırganlığı ile iyiden iyiye beliren emperyalist savaş tehlikesinin karşısına neyle çıkabiliriz. 

Bu tehlikelere bütün anti-faşist güçlerin bir­liğiyle, öncelikle de gençlerin işçi sınıfı mücadele-sindeki rollerini ve eylemlerini bin kat çoğaltarak emekçi halkın genç kuşağının güç birliğiyle karşı koyabiliriz ve öyle yapmalıyız. 

Genç Komünist Enternasyonali Kongresinin bütün çalışmalarını, en ön plandaki bu temel amacın gerçekleştirmesine adayalım. 

Bugüne kadar edindiğimiz deneylere ve aynı za­manda Komünist Enternasyonal Yedinci Kongresinin kararlarına dayanarak, hareketinizin en önemli ödevleri olan anti-faşist gençliğin tüm güçlerini, öncelikle işçi sınıfı gençlerinin gücünü birleştirmek, sosyalist gençlikle birlik kurmak sorununa doğru çözümler bulmayı başaracağınıza inanıyoruz. 

Ne var ki, Komünist Gençlik Dernekleri daha önce yaptıkları gibi, kendilerini birer Komünist Gençlik Partisine dönüştürürler ve yine eskiden yaptıkları gibi, kitlelerden kopuk, kendi içlerine ka­panık bir çizgiyi benimserlerse bunu başaramazsınız. 

Anti-faşist gençliğin tümü, güçlerini birleştirmek ve örgütlemek istemektedir. Yoldaşlar, işte bu ne­denle, kapitalist ülkelerde emekçi gençliğin hayati çıkarlarından kopuk olmayan yeni bir tür kitle örgü­tünün yaratılması için gerekli yollan, biçimleri ve yöntemleri bulmalısınız. Partinin yaptıklarını kop­ya etmeden, gençliğin bütün çıkarları adına mücadele edecek, gençliği sınıf mücadelesi ruhuna, proleter en­ternasyonalizmi ve Marksizm-Leninizm ruhuna uy­gun tarzda eğitecek örgütler kurmalısınız. 

Bu durum da, Kongrenin Komünist Gençlik Der­neklerinin çalışmasını ciddi biçimde gözden geçirmesini, yeniden değerlendirmesini gerçekleştir­mektedir. O zaman bu dernekler gerçekten yeniden kurulacak ve kitle eyleminin gelişimini. Birleşik Cephenin kurulmasını, gençliğin güç birliğini engel­leyen ne varsa korkusuzca ortadan kaldıracaktır. 

Komünist Gençlik Enternasyonalinin bütün çalışmalarını, emekçi gençliğin bütün profesyonel, kültürel, eğitsel ve spor örgütlerini birleştirecek bütün devrimci ve anti-faşist gençlik örgütlerini faşizme ve savaşa karşı mücadele ve genç kuşağın hakları adına bir araya getirecek bir amaca yönelmesini bekliyoruz. 

Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki genç yoldaşlarımızın, başarılı bir gelişme gösteren birleşik gençlik cephesine katıldıklarını ve daha şimdiden bu alanda büyük başarılar elde ettiklerini sevinerek görüyoruz. Komünist. Gençlik Enternasyo­nalinin bütün kesimleri, Fransız ve Amerikalı yol­daşlarımızın bu deneyinden ders almalıdır. 

Pek çok ülkede komünist ve sosyalist gençlik, giderek birbirine yaklaşmaktadır. Bunun en belirgin örneği de Komünist Gençlik Enternasyonalinin bu Kongresinde İspanya'dan sadece komünist gençliğin değil, sosyalist gençliğin temsilcilerinin de yer al­masıdır.

İşte yoldaşlar, sosyalist gençlikle birlik yolunda böyle korkusuzca ilerleyin ve onlarla birlikte ortak­laşa, bütünleşen örgütler kurun. Anti-faşist gençliğin bütün güçleriyle birleşme yolunda korkusuzca ilerle­yin.

Komünist Enternasyonal Yürütme Komitesi, si­zin emekçi gençliğin çıkarları adına, birlik için ve­receğiniz mücadele ve eylemdeki insiyatifinizi bütün gücüyle destekleyecektir.

Kapitalist toplumun olanaksız yaşam koşullarının bir sonucu olarak her türlü örgütün dışında kalmış ya da sınıfsal düşmanın saflarındaki örgütlere girmiş mil­yonlarca genç erkek ve kadın, sizin kardeşlerinizdir. Dirençli çabalarınızla onları sosyalizmden yana çekebilirsiniz ve çekmelisiniz.

Komünist ve Sosyal Demokrat Partiler ile öteki işçi sınıfı örgütleri arasında birliğin kurulmasını beklemeyin.

Korkusuz ve bağımsız olun ve insiyatifi ele alın!

Sizler, bugünkü genç kuşağın en faal en fedakar kesiminden oluşan bir Kongresiniz. İşçi sınıfı safları içinde giderek güçlenen birlik hareketinden uzak ka­lamazsınız. Birleşik Cephe ve emekçi gençliği tek örgütte birleştirme hareketini desteklemek için. Sos­yalist Gençlik enternasyonalinin yaptığı gibi, "yukardan" izin beklemeniz gerekir.

Komünist Enternasyonal Yürütme komitesi adına. Komünist Gençlik Enternasyonali saflarında birleşen gençlerin, kendi devrimci hareketlerini bağımsız olarak geliştirmek ve bu hareketin sorun­larını çözmek fırsatını elde edeceklerini belirttim.

Gençlik örgütleri saflarındaki komünistler, örgüt üyelerine Parti adına buyruk vererek değil, on­ları inandırarak örgütlerin kararlarını etkilemeyi bilmelidirler.

Komünist Enternasyonalin gençlikle ve onun örgütüyle ilişkilerine temel olan büyük Lenin'in şu sözlerini hatırlatmak isterim:

"Sık sık görülüyor ki, yaşlı ve orta yaşlı kuşak, sosyaliz­me kaçınılmaz olarak babalarının izlediği yoldan, onların

uyguladığı biçimde, aynı koşullar altında değil, bir başka yoldan yaklaşacak olan gençlere karşı nasıl davranmak ge­rektiğini bilmiyor. İşte bu nedenle, gençlik birliğinin örgütsel bağımsızlığını kayıtsız şartsız desteklemek, hem de bu bağımsızlıktan sadece oportünistlere korkmak yakıştığı için değil, hareketin özü gerektirdiği için, tam bağımsızlık olma­dan gençlik kendi içinden uzmanlar yetiştiremeyeceği ve sosyalizmin ilerlemesine liderlik etmeye hazırlanamayacağı için bu bağımsızlığı kayıtsız şartsız desteklemek zorun­dayız."(*)

Yoldaşlar, öğrenmek zorundayız, savaşırken, öğrenmek zorundayız!

Günlük çalışmalarımızı Marksizm-Leninizmin temel kaynaklarının araştırmasıyla birleştirin. Çünkü devrimci teori olmadan, devrimci eylem ol­maz.

Faşizme, kapitalizme karşı örnek, dirençli ve korkusuz savaşçılar olun!

İnsanlığın kapitalist boyunduruktan kurtuluş bayrağını; Komünist Enternasyonal bayrağını yükseltin!

25 Eylül 1935
Blogger tarafından desteklenmektedir.