Header Ads

Header ADS

G.K. ORJONİKİDZE, S. S. SPANDARYAN VE ELENA STASOVA'YA mektup

Leninden mektup

Tasfiyecilerin dışarda yürüttükleri kampanyayı hafife almayın. İnsanların dışar­da olup bitenlere kulak asmamaları, bir el hareketiyle, "cehenneme kadar" de­yip geçmeleri büyük bir hatadır. 

Eğer tasfiyeciler, Bund ve Kafkas Bölge Komitesi ve Letonyalı tasfiyeci entellektüeller ile konferans larının çağrısını yaparlarsa, bir sürü kafa karışıklığına neden olacaklar. Ve bu çağrıyı yapacaklar. Biz inatla, ciddi ve sistema­tik olarak mücadele etmeliyiz. Tasfiyecilerin aldatmacalarının olduğu  her yerde açıklamalı ve tekrar tekrar oralara uğramalıyız. Raboçheya Gazeta' nın son sayısındaki uzun makaleyi bildiri olarak yeniden basın. Hemen bir sürü bildiriler basmanızı tavsiye ederim (konferansın bütün önemli kararlarının basılması zorunlu). Bildirilerle her şeyi kazanacaksınız. İzvestiya 'mn hazırlanmasında istisnai bir şekilde  dikkatli olun. Gazete, polis için iyi bir bahane olacak. Ve seçime kadar dayan­mak her şeyden daha önemli. Yerinizi alabileceklerin olmadığı­ nı aklınızdan çıkarmayın.


1912 Nisanın başında yazıldı,
Paris'den Tiflis 'e gönderildi.


R.S.D.İ.P.'nin  Altıncı  Konferansında,  Orjonikitze,  Spandaryan,  Merkez Ko­mitesine  ve Partinin  Rusya'daki  M.K.Bürosuna seçildiler.  E. Stasova'da M.K. adayları arasındaydı.

Bu  mektup, N.K. Krupskaya'nın  yazdığı bir mektuba ek olarak  yazılmıştır.

Kafkas Bölge Komites, Kafkasyalı Menşevik tasfiyecilerin merkezi. Troçkinin  kurduğu, anti-Parti  Ağustos Blokuna katıldılar.

Raboçhaya Gazeta (İşçi Gazetesi) - 1910 - 12 yılları arasında Paris'de düzensiz bir şekilde yayınlanan Bolşeviklerin illegal yayın organı. Burada, gazetenin 17 Mart 1912 günlü  sayısında çıkan  'Halka Seçim Kampanyası Konusunda Neler   ögretil­meli?" adlı yazıya değiniliyor.

İzvestiya  (Haber) - Planlanan yayın yayınlanamadı.

Lenin Collected Works, 
Volume 35, page 33.

Çeviri
Erdoğan A
9 Nizan,2019
Blogger tarafından desteklenmektedir.